Dopdagen i stora hela

Som jag skrev tidigare hade vi dop i lördags för våran lilla Liv och allt gick grymt bra! (men långt ifrån flytande). Allt började vid 06.00 denna härliga lördagsmorgon, då man slog upp ögonen till två yrvakna ungar. Strax därpå gick min kära sambo upp och då var stressen ett faktum…

I Tessies värld (och i den perfekta världen), skulle vi åka hemifrån klockan tio för att inhandla blommor och sen åka ner till lokalen för att fixa de sista förberedelserna. Problemet är att när man är ”I lag” (som man säger i dalarna) med en Kristensson/Gottberg så kan man glömma det där som har med tidplan att göra, vilket man tycker att min älskade sambo borde veta vid dethär laget… Jag personligen tyckte vi kom iväg i bra tid, bara 30 minuter sent, men Tessie o andra sidan höll på ett flyga luften av förseningen i schemat! Så trettio minuter sent slirade vi in på blomsterhandeln för att köpa blommor och ut kom vi med några förvuxna maskrosor, 20 stycken för att vara exakt, FÖR FYRAHUNDRA SPÄNN!! HUR kan man ta sånna priser och VILKEN vettig människa köper för detta pris?! Men kände att såvidare jag inte ville bli kastrerad med en slö smörkniv var det bättre att  bara knipa igen och se glad ut…

P1040724

SÅ efter blommaffären bar det av för att hämta upp svärmor som skulle hjälpa till med resterande fix i församlingssalen! Väl där började jag med småsaker som behövdes fixas till i köket, medans Tessie och svärmor plockade ut saker till salen så som tallrikar, glas mm. Strax därpå dök min kära syster upp och hjälpte till med det sista av dekorationerna. Klockan började nu närma sig halv tolv och då jag inte var ombytt o klar började Tessie vara på om att det var dags för mig att röra mig hemåt och byta om.

P1040581 DSC02569

Strax efter tolv lämnade jag och Alicia (som jag tog med mig hem från lokalen) lägenheten hemma för att åka iväg och köpa dricka, som vi alla glömt bort att köpa. Kan helt ärligt säga att även jag nu började känna stressen komma krypande, speciellt då Alicia fortfarande inte hade sovit någon middag och vi skulle vara i kyrkan halv ett. Så 12:15 stannade jag utanför Ica med en sovande Alicia i bilen och sprang snabbt in i affären (Lugn, har dieselvärmare så gick ingen nöd på henne). Sju minuter senare kom jag ut med första vändan, men då det blev en HEL del så fick jag springa flera gånger och kom därför inte ifrån affären förens halv ett. Tio minuter senare gick jag med en sovande Alicia på axeln mot kyrkans ingång, nöjd med att bara vara en kvart efter schemat!

DSC02426 DSC02413 DSC02454 DSC02465 DSC02476 DSC02478 DSC02511 DSC02513 DSC02407 DSC02515 DSC02509 P1040557 P1040552

Som jag berättade förut så gick resterande av dopet som smort och det blev en väldigt skön tillställning med mycket dansande från Alicia och kusin Tindra till psalmerna, en del bus under prästens tal och småtjafs om vem som skulle få bli upplyft i mina ärmar. Låter säkert fett wierd, men som jag sagt innan så är Alicia väldigt pappig nu för tiden och då jag även blivit Tindras nya favorit så blev det lite av en tävling vem som fick bli upplyft o sitta på armen. Det hela slutade med att jag fick ha ett barn på varje arm för att behålla lugnet i kyrkan… Efter dopceremonin gick vi ner till lokalen som bra låg ett stenkast från kyrkan där det bjöds på smörgåstårta, kakor och kaffe. När allt detta var avklarat blev det presentöppning och vill tacka alla än en gång för alla fina gåvor!

DSC02537 P1040568 DSC02553 DSC02551 P1040615 P1040599 P1040625

Nej nu börjar jag bli fett trött så det är dags att sova! Så Godnatt och på återseende!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>