Systemkamera

Efter personaldagarna på jobbet förra veckan, där jag fick testa en riktig systemkamera och verkligen se den stora skillnaden mellan den och en kompaktkamera, så måste jag erkänna att jag blev riktigt sugen på att skaffa en! Inte bara att bilderna blev bättre (vilket dom absolut blev), utan också att med rätt inställningar på en systemkamera så blir bilderna riktigt bra även i mörka utrymmen, där kompaktkameran absolut inte blir det.

SÅ nu har vi alltså inhandlat en… Det blev efter många om och men en Canon 750d, med ett nybörjar lins 18-55 mm. OCH DET KÄNNS ASBRA! Det enda jag tänker på just nu är att jag vill komma ut och fota saker, läsa manualen för att lära mig alla inställningar som finns och sist men inte minst bli bättre allmänt bättre på fotografering. Hittills har jag bara haft kameran i ett par dygn och har faktiskt inte en aning vad ISO är eller hur man gör för att inte få ”blurry” foton vid rörelser. MEN jag vet att det går, och det är just det som kommer bli så kul att lista ut!

Men hur kommer det sig då att jag valde just Canon och varför just denna modellen? Först och främst så älskar jag att kolla på ”bäst i test” där dom oftast testat väldigt många olika modeller. Väldigt snabbt förstod jag att det var Canon och Nikon som slåss om tronplatsen år efter år och i detta test vann Canon med en knapp seger. Kameran som utsågs som vinnare var Canon 700d (här var dock proffskamerorna inte inräknade) och efter lite recensioner och filmklipp på just denna kamera så var jag helt såld. Dagen efter var jag inne på elgiganten för att få känna och klämma lite innan köp och då dök det upp en annan kamera, nämligen Canon 750d. Detta är alltså uppföljaren till 700d och hittills kunde jag inte varit mer nöjd! Jag kommer självklart återkomma senare om hur min upplevelse varit på längre sikt, men som sagt, som det är idag så är jag sjukt jävla nöjd!

20151009_150233 20151009_150040 20151009_145811

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>