Hur kunde vi!?

Idag har varit en sån där sjukt lugn dag där vi bara har varit inne o umgåtts hela familjen. Det har varit hur skönt som helst med massor av mys med barnen, vi har flyttat ut största delen av Alicias leksaker till vardagsrummet och gjort iordning en ”lekhörna”, Tessie har hunnit plugga lite och jag har hunnit med en del städning. Dessutom har vi hunnit med att plöja igenom både New moon och Eclipse (film två och tre av Twilight serien), så även jag och Tessie har fått en hel del tid tillsammans, vilket har varit sjukt behövande efter allt jobbande sista tiden!

Så efter en lång dag var det dags att lägga barnen för natten och som de flesta andra nätter ville Alicia gå in och lägga sig i sitt rum. Så efter att ha sagt godnatt till mamma och lillasyster knatade vi in till hennes säng. Väl där tog det inte speciellt lång tid innan Loisan låg o halvsnarkade, och kan helt ärligt erkänna att jag inte var långt ifrån heller. MEN helt plötsligt började det! ” (melodi och sång) Huvud, axlar, knä och tå, knä och tå.. Huvud, axlar, knä och tå, knä och tå… Ögon, öron, kinden klappen får, huvud, axlar, knä och tå, knä och tå”! Tystnad följer… Sen ropar någon till, ”JAG SER DIG”! Tystnad igen…

Vid detta laget ligger jag på helspänn och klarvaken medans jag lyssnar var det kan komma ifrån. Rätt snabbt kommer jag på att det måste vara en av Alicias gamla leksaker från förr som sjunger och pratar om man tar på den, och som vi plockat fram till Liv som hon kan leka med när hon sitter på sin filt o leker. Den andra tanken som kommer upp är självklart, OM jag och Alicia ligger o sover i hennes rum, Tessie och Liv i mitt o Tessies sovrum, VEM är det då som sitter och trycker på leksaken.

Och då händer det igen, fast denna gång med en annan melodi! Sedan tystnad en stund, för att därpå säga, JAG ÄLSKAR DIG! Tystnad igen…

Självklart kan jag inte ligga kvar i sängen mer, utan går upp för att se efter vem som kan ha triggat dockjäveln till att börja prata o sjunga! När jag kommer ut i vardagsrummet ska jag väll inte säga att jag blir chockad över att hitta mina kära katt as liggandes och kela med dockan mitt på livs filt… Men fast jag förstod att det fanns en helt logisk förklaring till varför dockan satte igång sig så måste jag ärligt erkänna att hjärtat slog något fortare än vanligt, och jag började också undra om det faktiskt var det smartaste att ha sett alla dockmördarfilmerna som liten…

20151110005745_IMG_1625 20151110005832_IMG_1629

 

Nu måste jag i säng då jag ska upp och ta mina kära döttrar imorgon på morgonen. Tessie har möte på jobbet och då Alicia och Liv oftast vaknar runt 06:30 kan det vara dags…

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>